Tunisien resor

Härliga stränder och spännande mat

image

Att spendera lata dagar på stranden med härligt blått vatten och fantastiska historiska platser kan man få om man satsar på Tunisien resor. Vila upp sig från vardagen med strandhäng några dagar för att sedan börja utforska all historia och kul aktiviteter är den ultimata semestern. Maten i Tunisien är fräsch och en blandning av nordafrikansk och medelhavs-gastronomi. Nationalrätten är couscous och den serveras med en variation av nyfångad fisk eller kött. Som efterrätt slinker det gärna ner en klassisk baklava. Bakelsen är gjord av filodeg som tillsammans med honung och nötter blir härligt krispig och söt.

 

 

Aktiv semester i Tunisien

 

Vill man hitta på mer aktiva saker än att hänga vid poolen eller på stranden så finns det mycket att välja på. Golfbanor kan man hitta i mängder om man vill gå en runda eller varför inte ge sig ut på en vandring i den fina naturen. Det går även att surfa i Tunisien om man vill testa på det, kitesurfing är det som gäller då. Med sitt kristallklara vatten passar det utmärkt att testa på dykning eller snorkling. Det finns också fina båtturer man kan boka in sig på och få uppleva en dag på havet.

 

Historiska platser och arkeologiska utgrävningar

 

Om man vill få in lite kultur under sin semesterresa så finns det ett stort utbud av just det i Tunisien. Det finns många spännande utgrävningar att ta sig en titt på och muséer. I Tunis gamla stadsdel är det härligt att vandra runt en stund och föreställa sig hur det såg ut där förr med alla de olika hantverkare som inhyste gatorna med sina parfymerier eller sidenaffärer. I Tunis kan man även besöka världens största arkeologiska museum och där får man uppleva en svunnen tid som antiken eller forntiden. En annan häftig upplevelse är de underjordiska villorna i Bulla Regia.