visum til ryssland

Inför din Rysslandsresa

Inför din Rysslandsresa

Ryssland; ett land som sträcker sig över två världsdelar, Europa och Asien, med de 2500 km långa Uralbergen som skiljevägg. Det är ett land som erbjuder en rik kultur och flera spännande städer.

Vill du få en övergripande bild av det fantastiska landet kan du kliva på den välkända transsibiriska järnvägen som sträcker sig från huvudstaden Moskva till Vladivostok vid Stilla Havet. Eller varför inte besöka St: Petersburg, ett kulturhistoriskt mekka med fantastisk arkitektur. Här hittar du bland annat The Hermitage som är en dröm för alla konstälskare.

För dig som reser i affärer kan Moskva vara av intresse, staden huserar nämligen fler dollarmiljardärer än någon annanstans i världen. Vare sig du besöker Ryssland som turist eller i affärer så behöver du som svensk ansöka om ett visum innan din avresa. Hur gör man det?

 

 

Visumansökan

 

Som svensk medborgare behöver du ett godkänt visum innan du besöker Ryssland. Det tar upp till 10 arbetsdagar innan ditt visum till Ryssland är behandlat och ansökan kan göras på visumcentralen i Stockholm eller Göteborg, alternativt via post. Det är en relativt komplex process som skiljer sig åt beroende på vilken typ av visum du söker. För ett turistvisum behövs följande dokument:

  •         En turistvoucher – detta kan fås av de hotell du ska bo på
  •         Ett giltigt pass med två tomma sidor samt en giltighetstid på minst 6 månader
  •         Ett ifyllt och underskrivet visumformulär
  •         En reseförsäkring som är giltig i Ryssland under hela visumperioden
  •         Ett passfoto i färg, 3,5 x 4,5 cm och taget rakt framifrån

Är du sent ute så är det möjligt att ansöka om ett akut visum som behandlas inom 1-3 dagar.

 

Stöd i din ansökan

 

Visumcentralen erbjuder viss hjälp i din visumansökan, annars finns det externa företag som erbjuder stöd och hjälp i processen. Ett exempel på detta finner du här: https://www.rysslandsresor.se/