hotell

Vimmerby - där sagor blir verklighet

Vimmerby - där sagor blir verklighet

Vimmerby är en charmig liten stad i norra småland med ungefär 15000 invånare. Staden, som kanske mest är känd som Astrid Lindgrens hemstad, är väl värt ett besök. Här får du nämligen möjlighet att uppleva sagorna på riktigt. Vad sägs om ett besök i Villa Villekulla, Mattisborgen eller Bullerbyn? I Vimmerby finns de flesta av platserna från Astrid Lindgrens populära sagor samlade på ett och samma ställe: i Astrid Lindgrens värld. Bara några stenkast från den populära teaterparken kan du dessutom besöka författarens barndomshem. Vill du besöka Emils Katthult och den idylliska Bullerbyn ligger de bara en kort utflykt bort. Så boka in dig på ett hotell och upplev sagorna du växte upp med.  

 

Låt sagoäventyret fortsätta – bo på hotell 

Att bara ha en dag på sig att ta del av allt som Vimmerby har att erbjuda kan upplevas som en aning stressigt. Då kan det vara en bra idé att kombinera besöket i sagornas värld med en hotellvistelse. Det finns flera olika hotell i Vimmerby, i varierande prisklasser. Vill du ha ett familjevänligt hotell med närhet till centrum? Ta då en titt på det här alternativet: http://www.hotellronja.se/. Det ligger på Stora Mässhallsgatan, ungefär 10-15 minuter från Astrid Lindgrens värld och cirka fem minuters promenad från centrum och centralstationen. 

Upplev mer av Vimmerby 

Efter en god natts sömn på hotellet är du förhoppningsvis redo för att ta del av mer av det som Vimmerby har att erbjuda. Vad sägs om en promenad i Vimmerbys stadskärna? Här kan du njuta av en kopp kaffe, strosa i Kalle Blomkvists gränder och besöka huset där Pippis karamellaffär ligger. Under sommaren hålls dagliga guidade turer i Åbro bryggeri. Kanske detta är något för dig? Är du sugen på mer äventyr rekommenderas även ett besök på Vimmerby Adventure, som ligger cirka en mil norr om Vimmerby. Här får du bland annat gå på smala gångbroar, klättra i rep och åka linbana.